Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime vuonna tapahtuneissa liikennevahingoissa vammautui vaikeasti yli 360 ihmistä – näistä joka kolmas oli mopoilija tai moottoripyöräilijä

Viime vuonna tapahtuneissa liikennevahingoissa vammautui vaikeasti 362 ihmistä, käy ilmi Onnettomuustietoinstituutin julkaisemasta liikennevahinkotilastosta.

Joka kolmas liikennevahingoissa vaikeasti vammautuneista oli mopoilija tai moottoripyöräilijä.

Instituutin mukaan liikennevahingoissa vaikeasti vammautuneiden määrä oli viime vuonna toiseksi eniten kymmeneen vuoteen.

Liikennevahingoissa kuolleista ja loukkaantuneista hieman yli viidennes oli alle 18-vuotiaita.

Vahinkomäärät jäävät koronaa edeltävistä vuosista

Liikennevahinkojen kokonaismäärä oli viime vuonna yhteensä reilut 91 400. Vuodesta 2020 kasvua oli noin 11 prosenttia. Määrä jäi kuitenkin edelleen koronaa edeltäneiden vuosien alle.

Lähes puolet kaikista liikennevahingoista tapahtui pysäköintialueilla, huoltoasemilla, pihoilla tai vastaavilla alueilla. Pysäköintialueilla tapahtuneista vahingoista yli puolet oli peruutusvahinkoja.

Tie- ja katuverkolla yleisin vahinkotyyppi oli peräänajo, joita oli lähes kolmannes vahingoista.

Onnettomuustietoinstituutin liikennevahinkotilastoihin on koottu kaikki vakuutusyhtiöiden liikennevakuutuksesta korvaamat liikennevahingot.

Liikennevahinkotilasto eroaa virallisesta liikenneonnettomuustilastosta erilaisten tilastoperusteiden vuoksi, ja esimerkiksi liikennekuolemien osalta liikennevahinkotilasto ei ole yhtä kattava kuin liikenneonnettomuustilasto.