Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Shampanjalasi kädessä esiintynyt Putin sekoitti puheissaan Krimin ja Donetskin sekä myönsi Venäjän iskevän Ukrainan energialaitoksiin – "Epäilemättä kännissä"

Uusi video Venäjän presidentti Vladimir Putinista sotilaiden palkitsemistilaisuudessa on kerännyt sosiaalisessa mediassa yli 2 miljoonaa katselukertaa. Ukrainan sodasta leviävää materiaalia englanniksi kääntävän WarTranslated -sivuston perustajan torstai-iltapäivänä julkaisema video on herättänyt erityistä mielenkiintoa, sillä Putin esiintyy videolla ilmeisen rentoutuneena ja suorasanaisena kädessään lasi kuohuvaa.

Myös Putinin videolla lausumat sanat ovat erikoisia, sillä hän puhuu avoimesti Venäjän toteuttamista iskuista Ukrainan energiainfrastruktuuriin.

– Kyllä, me teemme niin. Mutta kuka aloitti kaiken? Kuka iski Krimin siltaan? Kuka räjäytti Kurskin ydinvoimalan voimalinjat? Kuka ei toimita vettä Donetskiin?, Putin sanoo videolla.

Putin sotkee puheissaan keskenään Venäjän miehittämän Krimin niemimaan ja Donetskin alueen, sillä Ukraina katkaisi vedenkulun Krimille Pohjois-Krimin kanavan kautta Venäjän miehitettyä Krimin vuonna 2014. Venäjä palautti vedenkulun tämän vuoden maaliskuussa miehitettyään Hersonin alueen.

Tavallisesti hyvin niukkaeleisesti ja ilmeettömästi esiintyvän Putinin olemus videolla on kirvoittanut länsimaissa spekulointia siitä, oliko hän mahdollisesti päihtynyt kameroiden edessä.

– Raittius paljon juovassa maassa on keskeistä hänen julkisuuskuvalleen. Se oli tärkein ero, jonka hän veti itsensä ja edeltäjänsä Boris Jeltsinin välille...Mutta hän on epäilemättä kännissä, Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n toimittaja Evan Dyer tviittaa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen Putinin olevan humalassa missään tilanteessa. Hän puhuu hölynpölyä tavalliseen tapaan, mutta näyttää tajuavansa olevansa häviäjä. Hyvin mielenkiintoista ja lupaavaa. Kaikki venäläiset tulevat näkemään hänen olevan humalassa ja heikko, ruotsalainen ekonomisti ja kirjailija Anders Åslund arvioi vuorostaan.