Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjan raa'asta henkirikoksesta kolmas murhatuomio – hovioikeus: miehet iskivät uhriaan yli 70 kertaa teräaseilla

Helsingin hovioikeus tuomitsi tiistaina kolmannen miehen Lohjalla helmikuussa 2020 tehdystä raa'asta henkirikoksesta. Hovioikeuden mukaan miehet iskivät uhria yli 70 kertaa muun muassa veitsillä ja vesurilla.

Viime vuoden lopussa hovioikeus langetti välituomiossaan jo kahdelle miehelle murhatuomion, mutta määräsi kolmannen miehen mielentilan tutkittavaksi. Mielentilatutkimuksen mukaan Olli Matias Tuovinen, 28, oli veriteon aikaan syyntakeinen, joten tiistaina hänetkin tuomittiin murhasta elinkautiseen. Lisäksi hovioikeus määräsi hänet osallistumaan kahden muun tuomitun kanssa uhrin omaisille maksettaviin vahingonkorvauksiin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus oli jo aiemmin tuominnut hänet murhasta.

Hovioikeus: Useita tekovälineitä

Hovioikeus katsoi, että kolmikko oli mennyt yöllä miespuolisen uhrin Lohjan Virkkalassa sijaitsevaan asuntoon ja kohdistanut häneen vakavaa väkivaltaa ainakin kuudella eri tekovälineellä.

Asunnosta löytyi vesurin lisäksi kirves ja viidakkoveitsi, ja uhrilta oli myös revitty hampaita irti. Miehet olivat olleet uhrin asunnossa noin puoli tuntia, oikeus katsoi.

Naapuri oli kuullut uhrin asunnosta ääniä ja soittanut sen vuoksi hätäkeskukseen, mutta tekijät ennättivät poistua asunnosta ja piiloutua kerrostalon rappukäytävään. He jäivät kuitenkin sittemmin kiinni.

Hovioikeuden mukaan motiivina oli se, että miehet epäilivät uhrin varastaneen yhdeltä heistä reseptilääkkeitä. Oikeudelle miehet kiistivät, että heidän aikomuksenaan oli tappaa uhri. Hovioikeus huomioi kuitenkin, että miehet olivat varautuneet tekoon kumihansikkain, minkä tarkoituksena oli oikeuden mukaan vaikeuttaa heidän mahdollista myöhempää tunnistamista.