Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän valtiollinen media pisti Peskovin spekuloimaan Ukrainasta vetäytymisen aikataululla

Venäjän valtiollinen media näyttää jo käynnistelevän keskustelua Ukrainasta vetäytymisen mahdollisuudesta.

Ria Novostin ja monien muiden valtamedioiden tiistaina iltapäivällä julkaiseman klikkiotsikon mukaan presidentti Vladimir Putinin lehdistösihteeri olisi sanonut tiedotustilaisuudessa, että Ukrainasta vetäytyminen ennen vuoden loppua ei tule kysymykseen.

Tosiasiassa – jutun mukaan – Peskovilta oli kysytty Venäjän joukkojen vetäytymisen mahdollisuudesta ennen vuoden 2022 loppua, mihin lehdistösihteeri oli vastannut täysin yksiselitteisesti, että se "ei tule kysymykseen".

Hänen mukaansa "Kiovan viranomaisten on otettava huomioon nykyiset realiteetit, joita ilman on mahdotonta edetä".

– Nämä realiteetit osoittavat, että Venäjällä on uusia subjekteja (liittovaltion hallinnollisia osia), jotka ilmestyivät kansanäänestysten tuloksena.

Peskoville esitetty kysymys liittyi ilmeisesti siihen, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli maanantaina esittänyt Venäjälle vetäytymistä Ukrainasta "jo joulunpyhien aikaan" maiden välisten "vihollisuuksien pysyväksi lopettamiseksi".

Vaikka Peskov tyrmäsi Ukrainasta vetäytymisen, aiheen esille nostaminen näytti silti olleen korkeammalla tasolla päätetty asia.

"Ei ennen vuoden loppua" -otsikoilla varustettuja toisistaan hieman muunneltuja vetäytymisjuttuja ilmestyi lähes samalla kellonlyömällä lähes kaikkiin Venäjän tärkeimpiin "virallisiin" medioihin eli Ria Novostin lisäksi muun muassa Tassin, Lentan, Izvestijan ja FederalPressin sivuille.