Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elon Musk ei ole enää maailman rikkain ihminen

Tesla-miljardööri Elon Musk on menettänyt maailman rikkaimman ihmisen tittelin. Uutistoimisto Bloombergin listauksessa kärkipaikalle on kohonnut ranskalainen Bernard Arnault, joka on luksusbrändiyhtiö LVMH:n suuromistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Muskin varallisuuden arvioidaan olevan nyt 164 miljardia dollaria. Arnaultin omaisuuden arvo on listauksen mukaan 171 miljardia dollaria.

Bloombergin mukaan Muskin omaisuudesta on sulanut tänä vuonna yli 100 miljardia dollaria. Keskeinen syy siihen on ollut sähköautoja valmistavan Teslan osakkeen alamäki. Yhtiön osakekurssi oli tiistain pörssipäivän jälkeen alimmillaan yli kahteen vuoteen.

Viime aikoina Musk on ollut runsaasti esillä ostettuaan viestipalvelu Twitterin 44 miljardilla dollarilla. Hän yritti kuukausien ajan rimpuilla irti yrityskaupasta, mutta ei onnistunut.

Musk nousi maailman rikkaimmaksi ensi kertaa tammikuussa 2021, kun hän ohitti verkkokauppajätti Amazonin perustajan Jeff Bezosin.