Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiossa poliisiautojen ampumisesta epäilty mies on KRP:n mukaan tunnustanut – taustalla "eräänlaista turhautumista" poliisin toimintaan

Kuopiossa Pohjois-Savossa poliisiautojen ampumisesta epäilty nelikymppinen mies on tunnustanut teot, keskusrikospoliisi (KRP) kertoi torstaina.

Poliisin virka-autoja kohti ammuttiin Kuopion pääpoliisiaseman pihalla kahdella eri kerralla, viime vuoden elokuussa ja kuluvan vuoden syyskuussa. Kummallakaan kerralla autoissa ei ollut ihmisiä eikä ampumisista aiheutunut henkilövahinkoja. Yhteensä kolmeen autoon tuli vaurioita.

KRP:n tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jarkko Timosen mukaan tekojen taustalla on ollut eräänlainen turhautuminen poliisin toimintaan. Hän ei halua tarkemmin valottaa epäillyn motiiveja tässä vaiheessa.

– Sen verran voin kertoa, että hänellä ei ole aiempaa merkittävää historiaa poliisin kanssa, Timonen sanoi STT:lle.

KRP:n mukaan ensimmäisessä tapauksessa mies ampui käsiaseella ja jälkimmäisessä kiväärillä. Molemmat aseet olivat luvallisia ja kuuluivat epäillylle. Tutkinnassa häneltä löytyi myös lisää luvallisia aseita, jotka ovat Timosen mukaan nyt lupaharkinnassa.

Liuta rikosepäilyjä

Mies vangittiin syyskuussa, ja häntä epäillään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, vahingonteosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Vaikka pysäköidyt autot olivat tilanteissa tyhjillään, Timosen mukaan tutkinnassa on lähdetty siitä, että näin oli vain satunnaisesta syystä ja myös henkilövahingot olisivat voineet olla mahdollisia miehen menettelyn takia. Tähän liittyvät epäilyt valmistelurikoksesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Päihteillä ei epäillä olleen osuutta ampumisiin, mutta tutkinnan yhteydessä mieheltä takavarikoitiin huumausaineita.

Esitutkinta ampumisista on valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan.