Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KRP:ssä tutkitaan epäiltyä luvatonta tiedustelutoimintaa ja turvallisuussalaisuuden paljastamista – tutkinnanjohtajat eivät kommentoi

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahta epäiltyä maanpetosrikosta. Toisessa epäilynä on luvaton tiedustelutoiminta ja toisessa turvallisuussalaisuuden paljastaminen. KRP:n tutkinnanjohtajat eivät kommentoi tutkintoja. Tutkinnoista kertoi ensin Yle.

Yle kertoo, ettei sillä ole tarkempaa tietoa siitä, mitä tutkinnat koskevat, eikä siitä, että ne liittyisivät toisiinsa. Ylen tietojen mukaan epäilty luvaton tiedustelutoiminta on kirjattu Kymenlaaksossa itärajalla sijaitsevalla Virolahdella, missä sijaitsee Vaalimaan raja-asema. Epäillystä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta on tehty rikosilmoitukset Kajaanissa ja Oulussa, Yle kertoo.

Suojelupoliisi ei kommentoi asiaa, sillä tutkinnasta vastaa KRP.

Rikosoikeuden apulaisprofessori Tatu Hyttinen Turun yliopistosta sanoo Ylelle, että lainvalmistelussa on lähdetty siitä, että luvattoman tiedustelutoiminnan tekijä voisi olla ensisijaisesti vieraan valtion tiedustelupalvelun palveluksessa oleva henkilö. Hänen mukaansa mahdollista on, että myös kuka tahansa ulkomaalainen tai suomalainen voi syyllistyä tekoon.