Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkon jäsenmäärä vähenee tänä vuonna noin 64 000 ihmisellä

Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä on jatkanut laskuaan tänä vuonna. Ennakkoarvion mukaan kirkon jäseniä tulee olemaan vuoden lopussa 65,2 prosenttia Suomen väestöstä, jolloin jäsenmäärä olisi noin 3 626 000, tiedotti Kirkon viestintä perjantaina.

Viime vuoden lopussa kirkon jäsenyys oli 66,5 prosentilla suomalaisista. Tuolloin jäseniä oli noin 3 690 000. Jäsenmäärän väheneminen olisi siis vuodessa noin 64 000 henkilöä.

Jäsenmäärän muutoksiin vaikuttavat kirkkoon liittyneiden, kirkon jäsenyydestä eronneiden, alle yksivuotiaiden kastettujen sekä vuoden aikana kuolleiden määrät.

– Kuluvana vuonna Suomessa havaittu ennätysalhainen syntyvyys ja kasvanut kuolleisuus ovat heijastuneet myös kirkon jäsentilastoihin. Maahanmuutto kasvattaa hieman koko maan väkilukua, mutta kirkon jäsenistö vähenee, tutkija Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimuksesta ja koulutuksesta sanoo tiedotteessa.

Koronapandemian alkamisen jälkeen kirkosta eronneiden määrä on noussut jonkin verran, mutta myös kirkkoon liittyneiden määrä näyttää Salmisen mukaan kasvaneen.