Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The Insider: Ex-komentaja sanoo Wagner-joukkojen teloittaneen ainakin kymmenen sotilasta

Venäläisissä Wagner-palkkasotilasjoukoissa aiemmin toiminut komentaja Andrei Medvedev kertoo joukkojen teloittaneen Ukrainassa ainakin kymmenen taistelemisesta kieltäytynyttä sotilasta. Medvedeviä on haastatellut The Insider -lehti.

Medvedevin komentamiin joukkoihin kuului myös Jevgeni Nuzhin, jonka videoitu teloitus levisi syksyllä sosiaalisessa mediassa ja nousi kansainväliseksi uutisaiheeksi. Medvedev kertoo The Insiderille olleensa muutamissa teloituksissa myös läsnä.

Entisen komentajan mukaan Wagnerin sisällä toimii erillinen ryhmä, jonka tehtävänä on tappaa esimerkiksi karkaamista yrittäneitä tai taisteluista kieltäytyneitä sotilaita.

Wagnerin tiedetään värvänneen taistelijoiksi vankeja venäläisistä vankiloista. Myös Medvedevin tiedossa olevissa tapauksissa teloitetut ovat useimmiten olleet entisiä vankeja.

Wagner-joukot jättänyt ja niiltä parhaillaan paossa oleva Medvedev myös väittää The Insiderin haastattelussa, että Wagnerin värväämät palkkasotilaat eivät saa palkkaa. Myöskään kuolleiden sotilaiden omaisille ei makseta luvattuja korvauksia, koska sotilaita ei virallisesti tilastoida kuolleiksi vaan kadonneiksi.