Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kadonneiden naisten tapoista epäilty mies vapautettiin tutkintavankeudesta, pidätettiin uudestaan saman tien

Kahden kadonneen naisen taposta epäilty viisikymppinen mies vapautettiin maanantaina tutkintavankeudesta Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä, poliisi kertoo.

Mies ei kuitenkaan ole vapaalla jalalla, sillä Helsingin poliisin mukaan vapauttamisen jälkeen hänet on pidätetty toisen rikosepäilyn takia. Poliisi kertoo, että esitutkinta tämän rikosepäilyn osalta on alkuvaiheessa eikä sitä kommentoida.

– Poliisilla ei ole tässä vaiheessa muita uusia tietoja, joita voitaisiin kertoa julkisuuteen, tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta sanoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi julkaisi aiemmin tässä kuussa Mika Moringin, 51, nimen ja kuvan ja pyysi kaikkia mahdollisia miehen uhriksi joutuneita ja tämän kanssa liikkuneita ottamaan yhteyttä poliisiin. Poliisin mukaan mies on voinut käyttää muitakin nimiä.

Käräjäoikeus vapautti Moringin tämän omasta vaatimuksesta. Poliisi sanoi tiedotteessa, ettei se ei ota kantaa käräjäoikeuden päätökseen eikä kommentoi sitä.

Vangittiin Salossa kadonneen naisen taposta epäiltynä

Poliisi on epäillyt Moringia kahden kadonneen naisen taposta sekä mahdollisesti useisiin naisiin kohdistuneesta fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta. Hänellä on aiempia tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä.

Mies vangittiin kuun alkupuolella Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä Salossa elokuussa kadonneen 28-vuotiaan naisen taposta.

Nainen nähtiin poliisin mukaan viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta. Mies otti tällöin naisen kyytiin, minkä jälkeen he poliisin mukaan liikkuivat syrjäisillä paikoilla ja leiriytyivät Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa.

Poliisi epäilee, että miehen kyytiin noussut Katja Miinalainen, 28, joutui henkirikoksen uhriksi elokuun puolivälin jälkeen. Hänestä pyydetään havaintoja 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta. Poliisin mukaan Miinalainen on 165 senttiä pitkä ja painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset ja siniset silmät, ja häneltä saattaa puuttua hammas.

Miehen epäillään ajeluttaneen useita naisia

Miinalaisen tapon lisäksi Moringia epäillään syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan helsinkiläisen Saara Arvan taposta. Asiaa tutkitaan Itä-Suomen poliisissa. Viimeisin havainto Arvasta oli Vesannolla Pohjois-Savossa 31. elokuuta 2019, poliisi kertoi kesällä 2020.

Poliisin mukaan Arva liikkui toisen henkilön kanssa Audi-henkilöautolla. Hänen tiedettiiin oleskelleen kesällä ja alkusyksystä 2019 alueella Vesanto–Tervo–Konnevesi.

Helsingin poliisi epäilee, että Moring on ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina ja leiriytynyt heidän kanssaan. Poliisin mukaan hän on retkillä pahoinpidellyt naisia ja saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.