Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös hovioikeus hylkäsi kansanedustaja Mauri Peltokankaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Vaasan hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin hylännyt perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokankaan saaman syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kyse on Peltokankaan Facebookissa toukokuussa 2020 kirjoittamista teksteistä, joissa hän kutsui turvapaikanhakijoita "loisiviksi elintasosurffareiksi". Kirjoituksissa puhuttiin myös vuohipaimenista.

Hovioikeuden ratkaisun mukaan kirjoitukset olivat jossain määrin solvaavia tai loukkaavia. Ne olivat kuitenkin oikeuden mukaan poliittista puhetta, joka ei ylittänyt sitä, mikä on sallittua.

Hovin mukaan kommentti "elintasosurffareista" oli Peltokankaan vastaus silloiselle sisäministerille Maria Ohisalolle (vihr.) ja Peltokangas toi siinä esiin oman vaihtoehtoisen poliittisen kantansa turvapaikkapolitiikkaan. Poliittista sananvapautta saa oikeuden mukaan rajoittaa ainoastaan pakottavasta syystä.

– Syytteessä tarkoitettujen kirjoitusten on katsottava pysyneen sallitun liioittelun ja provokaation rajoissa, hovioikeus arvioi.