Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helpottuuko työikäisten koronarokottaminen?

Valtioneuvosto käsittelee tänään koronarokotteiden luovuttamista yksityiselle terveydenhuollolle, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM). STT:n tietojen mukaan tarkoituksena on helpottaa työikäisten koronarokottamista.

Hallituslähteistä kerrotaan STT:lle, että jatkossa valtio voisi luovuttaa koronarokotteita suoraan yksityisille yrityksille.

Periaatteessa kuka tahansa olisi oikeutettu hakemaan rokotusta yksityiseltä terveysasemalta. Työterveysasiakkaat ovat kuitenkin luonnollinen asiakaskunta rokotteille.

Erään hallituslähteen mukaan rokottamisesta perittäisiin asiakkaalta korvaus. Tällä olisi oikeus hakea siitä Kela-korvausta.

Ministeriö järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden iltapäivällä. Uutissuomalainen näyttää tilaisuuden suorana alkaen kello 15.

Suora lähetys on päättynyt.

STM antoi marraskuussa ohjauskirjeen, jossa todettiin, että kuntien ja hyvinvointialueiden on tarjottava syystalven koronarokotteiden tehosteannos kaikille niille, joiden rokottamisen lääkäri arvioi perustelluksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) puolestaan alleviivasi samoihin aikoihin, ettei se ole muuttamassa rokotussuosituksiaan. THL suosittelee koronatehosterokotteita 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Suosituksen piiriin eivät kuulu alle 65-vuotiaat terveet aikuiset.

Ainakin osassa sairaanhoitopiireistä päätettiin tuoreeltaan STM:n ohjeiden jälkeen pitäytyä THL:n suosituksissa. Muun muassa pula terveydenhuoltohenkilöstöstä on mainittu syyksi.

Tänään on kerrottu myös, että THL on päivittänyt koronaohjeitaan. THL kertoo, että koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin.