Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty mies vangittiin

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tiistaina Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn 48-vuotiaan miehen. Vangitsemisistunto järjestettiin Auroran sairaalassa.

Miehen epäillään tappaneen vaimonsa viime perjantaina. Poliisin mukaan henkirikos tapahtui pariskunnan yhteisessä kodissa. Naisesta oli perjantaina tehty katoamisilmoitus. Henkirikos tuli ilmi lauantaina, kun mies oli siirtämässä ruumista autoon.

Tutkinnanjohtaja Jari Koski kertoi STT:lle lauantaina, että poliisipartio oli lähtenyt paikalle poliisin saaman yhteydenoton perusteella.

– Ulkopuolinen, joka on tiennyt katoamisesta, on havainnut, että siihen liittyvä ihminen – eli tämä epäilty – touhuaa jotakin epäilyttävää, Koski kertoi.

Poliisi kertoi tiistaina tiedotteessaan, että miestä ei ole vielä kuultu.

Epäilty on työskennellyt psykiatrina. Terveystalo kertoi tiistaina päättäneensä sopimuksen hänen ja hänen yrityksensä kanssa. Miehellä ei ole ollut vastaanottoja Terveystalossa useaan kuukauteen, yhtiö kertoo.

– Tapaus on järkyttänyt Terveystalossa erityisesti epäillyn lääkärin lähityöyhteisöjä, joille tarjotaan nopeasti kriisiapua. Huolehdimme myös tarvittavasta tuesta epäillyn lääkärin Terveystalossa hoitamille asiakkaille, tiedotteessa sanotaan.

Mies on ollut aiemmin rikoksesta epäiltynä jutussa, jossa hänen ajamansa auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla viime vuoden elokuussa. Autossa oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien miehen puoliso, jonka taposta häntä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli kaksi miehen ja kaksi naisen lasta. Kaikki saatiin pelastettua. Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan mies sanoi kuulusteluissa, että kyseessä oli vahinko.