Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verohallinto lähettää korjatut eläkkeen verokortit virheellisten tilalle

Verohallinto lähettää tammikuussa päätökset uusista verokorteista niille eläkeläisille, joilla oli joulukuussa lähetetyissä verokorteissa liian pieni veroprosentti, tiedottaa Verohallinto.

Uudet verokortit lähtevät suoraan eläkkeen maksajille. Korjatut eläkkeen verokortit tulevat voimaan helmikuun alusta.

Verohallinto tiedotti noin viikko sitten, että se on joulukuussa laskenut liki 600 000 eläkeläiselle liian pienen veroprosentin ensi vuodelle.

Verohallinto kertoo korjanneensa virheen 17.12., mutta kaikilla korjaus ei välttämättä vaikuta veroprosenttiin.

Niille eläkeläisille, jotka ovat tehneet muutosverokortin 17.12. tai sen jälkeen, ei uutta verokorttia lähetetä, koska heillä virhe oli verokortin muodostamishetkellä jo korjaantunut.

Eläkkeen veroprosentti saattaa nousta niillä, joilla on palkkatuloja

Uudet korjatut verokortit koskevat vain eläkkeiden verokortteja, muihin mahdollisiin verokortteihin ei tule muutoksia, kertoo johtava veroasiantuntija Sami Varonen Verohallinnosta tiedotteessa.

– Jos asiakkaalla on esimerkiksi palkkatuloja, palkan verokorttia ei muuteta, hän sanoo.

Varonen kertoo, että tämän takia asiakkaan eläkkeen veroprosentti voi korjauksen jälkeen nousta enemmän kuin aiemmin ilmoitetun yhden prosenttiyksikön.

Uudet verokortit myös ennen joulukuun puoliväliä tehdyille muutosverokorteille

Ensi vuoden verokortteihin tehty korjaus koskee myös noin 10 000 asiakasta, jotka ovat hakeneet muutosverokorttia ennen joulukuun 16. päivää ja halunneet sen voimaan jo ennen helmikuun alkua. Heille jää tammikuuksi voimaan virheellinen veroprosentti, mikä tarkoittaa maksimissaan muutaman kymmenen euron jäännösveroa, kertoo Varonen tiedotteessa.

– Asiakas voi halutessaan tehdä myöhemmin vuoden aikana uuden muutosverokortin, jolloin tammikuun liian pieni veroprosentti kuittaantuu loppuvuoden veroissa, hän muistuttaa.