Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen osuus EU:n oikeudenmukaisen ilmastosiirtymän rahastosta 465 miljoonaa euroa – tuetaan alueita, joita turvetuotannon alasajo koettelee eniten

Suomi saa yli 465 miljoonaa euroa EU:n oikeudenmukaisen ilmastosiirtymän rahastosta, kertoo Euroopan komission Suomen-edustusto tiedotteessaan.

Kaikkiaan rahaston kokonaisbudjetti on yli 19 miljardia euroa.

Rahastosta tuetaan niitä alueita Suomessa, joihin turpeen käytöstä luopumisen taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset kohdistuvat selvimmin.

Tuen piirissä ovat Etelä- ja Pohjois-Karjala, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa sekä Pohjanmaan maakunta, Etelä- ja Pohjois-Savo, Kainuu, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Lappi, Satakunta sekä neljä kuntaa Pirkanmaalta. Nämä kunnat ovat Punkalaidun, Virrat, Parkano ja Kihniö.

Tavoitteena 3 700 uutta työpaikkaa

Rahastosta tuetaan erityisesti elinkeinorakenteen monipuolistamista, talouden rakenteiden uudistamista ja työllisyystoimia, joilla uudelleen- ja täydennyskoulutetaan turvetuotannossa ja siihen liittyvillä aloilla työskenteleviä ihmisiä, erityisesti nuoria.

Tavoitteena on luoda yli 3 700 uutta työpaikkaa alueille, joihin siirtymä ilmastoneutraaliin talouteen vaikuttaa eniten.

Tuen tarkoitus on auttaa Suomea saavuttamaan tavoitteensa mukaisesti ilmastoneutraalius vuoteen 2035 mennessä siten, että siirtymä on yhteiskunnallisesti oikeudenmukainen ja kansalaisten kannalta tasapuolinen, kerrotaan tiedotteessa.