Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Perussuomalaisten nousu jatkui ja keskustan kannatus ennätysalhainen

Perussuomalaisten suosio on jatkanut kasvuaan ja keskustan kannatus laskenut ennätysalhaisiin lukemiin torstaina julkaistussa Helsingin Sanomien gallupissa.

Kannatuskyselyssä kokoomus jatkoi suosituimpana puolueena 23,5 prosentilla, mutta sen kannatus laski 0,7 prosenttiyksikköä.

SDP on toiseksi suosituin 19,1 prosentilla 0,2 prosenttiyksikön laskulla edellisestä. Kolmanneksi suosituimpien perussuomalaisten kannatus oli 17,9 prosenttia ja kasvoi kuukauden takaisesta mittauksesta 0,5 prosenttiyksiköllä. Vielä heinäkuussa puolueen kannatus oli HS:n mukaan alle 15 prosenttia.

Neljännellä sijalla olevan keskustan kannatus oli 9,9 prosenttia, 0,2 prosenttiyksikköä heikompi kuin marraskuussa. Keskusta on lähes rinta rinnan vihreiden (9,8%) kanssa.

Kantar Publicin 14.11.–16.12. tekemän kyselyn virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimmilla puolueilla.

---

Korjattu aiempaa uutista kello 11.44: Kokoomuksen kannatus laski 0,7 prosenttiyksikköä. Aiemmassa versiossa luki, että kokoomuksen ylivoima heikkeni 0,7 prosenttiyksiköllä. Koska myös SDP:n kannatus laski, kokoomuksen ero SDP:hen pieneni kuitenkin vain 0,5 prosenttiyksikköä.