Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin käräjäoikeus päätti yhä pitää terrorismirikoksesta epäiltyä espanjalaista vangittuna – poliisin mukaan rikosepäily on vahvistunut

Helsingin käräjäoikeus päätti perjantaina jatkaa 21-vuotiaan miehen vangitsemista epäiltynä kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten, kertoi keskusrikospoliisi (KRP)

Epäilty on KRP:n mukaan Suomessa asuva Espanjan kansalainen, ja poliisi epäilee, että miehellä on ollut hallussaan ääri-islamistista aineistoa. Käräjäoikeus vangitsi hänet viikko sitten lievemmällä syytä epäillä -perusteella, mutta rikoskomisario Masi Puolakan STT:lle kertoman mukaan epäilty vangittiin perjantaina teosta todennäköisin syin epäiltynä. Puolakka kertoo tutkinnan edenneen hyvin ja poliisin päässeen kuulustelemaan epäiltyä.

– Rikosepäily on tutkinnan edetessä vahvistunut, Puolakka sanoi KRP:n tiedotteessa.

KRP on tutkinut juttua suojelupoliisin ja Helsingin poliisin kanssa. Oikeuden vangitsemistietojen mukaan epäilty rikos on tehty kesäkuun 2021 ja joulukuun 2022 välillä. Epäilty on poliisin mukaan kiistänyt rikoksen.