Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Moskovan-suurlähetystö pyytää Venäjää takaamaan edustajiston turvallisuuden – lähetystöön kohdistui tiistaina ilkivaltaa

Suomen Moskovan-suurlähetystön edustaja on pyytänyt Venäjää takaamaan edustuston ja sen henkilökunnan turvallisuuden, kerrotaan Suomen ulkoministeriön viestinnästä STT:lle.

Edustuston päällikön sijainen Marja Koskela tapasi Venäjän ulkoministeriön edustajia tänään Moskovassa.

Esillä oli Suomen Moskovan-suurlähetystöön tiistaina kohdistunut ilkivallanteko, jossa joukko ihmisiä heitti lähetystön pihalle lekoja kadulta aidan yli.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Lähetystölle tai sen työntekijöille ei aiheutunut vahinkoa lekaiskussa.

Velvollisuus suojella edustajistoa

Ulkoministeriön tiedottajan Karoliina Romanoffin mukaan Venäjään vedottiin diplomaattisia suhteita koskevan Wienin yleissopimuksen nojalla.

Yleissopimuksen 22. artiklan mukaan diplomaattisen edustuston vastaanottaneen valtion "erityinen velvollisuus on ryhtyä kaikkiin asianmukaisiin toimenpiteisiin edustuston suojelemiseksi sinne tunkeutumiselta ja vahingonteolta sekä sen estämiseksi, että edustuston rauhaa häiritään tai sen arvovaltaa vahingoitetaan".