Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK:n pakolaisjärjestö pelkää lähes 200 rohingyan kuolleen merellä ajelehtineella aluksella

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR pelkää noin 180 rohingyan kuolleen noin kuukauden merellä ajelehtineella aluksella.

Lauantaina julkaistussa Twitter-viestissä UNHCR kertoi, että omaiset eivät ole saaneet enää yhteyttä ajelehtivalla aluksella matkaaviin ja kaikkien aluksella olevien oletetaan kuolleen.

– Jos se on totta, se on järkyttävä uutinen. Ajatuksemme on kaikkien mahdollisesti omaisensa menettäneiden kanssa. Toistamme avunpyyntömme alueen valtiolle ihmishenkien pelastamiseksi. Tämä on asetettava ensisijalle, UNHCR:n tviitissä kirjoitettiin.

Vuosittain tuhannet rohingyamuslimit pyrkivät matkustamaan meriteitse Malesiaan tai Indonesiaan Bangladeshin pakolaisleireiltä ja Myanmarista, missä rohingyavähemmistöä vainotaan.

UNHCR: Noin 2 000 rohingyaa paennut tänä vuonna meriteitse Bangladeshista ja Myanmarista

Perjantaina UNHCR:n tiedotteessa kerrottiin toisesta aluksesta, joka ajelehtii Andamaanienmeren ja Bengalinlahden alueella. Kyseisellä aluksella on kerrottu olevan noin 190 ihmistä ja se ollut merellä myös kuukauden verran. Aluksen matkustajista kahdenkymmenen kerrottiin jo kuolleen.

UNHCR arvioi, että noin 2 000 ihmistä on pyrkinyt tänä vuonna matkustamaan vesiteitse pois Bangladeshista ja Myanmarista.

Sunnuntaina 57:ää matkustajaa kuukauden merellä kuljettanut alus rantautui Indonesian länsirannikolle, kertoi Indonesian poliisi. Viime viikolla myös 104 rohingyaa pelastettiin alukselta Sri Lankan vesiltä Bengalinlahden toiselta puolelta.