Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinilta merkittävä nimitys Medvedeville – voi johtaa itsenäisesti sotateollisuuskomissiota

Venäjän presidentti Vladimir Putin on nimittänyt turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedevin sotateollisuuskomission ensimmäiseksi varamiehekseen. Samalla komissioon tuli uutena jäsenenä hätätilaministeriön päällikkö Alexander Kurenkov.

Maanantaina julkaistu asetus on esillä useissa venäläismedioissa, kuten RBK:ssa ja Kommersantissa sekä uutistoimistoissa Tass ja Ria.

Nimitys tarkoittaa käytännössä, että Medvedev voi johtaa itsenäisesti sotateollisuuskomission kokouksia. Komissio on ollut suoraan presidentin alaisuudessa syyskuusta 2014.

Komissioon kuuluvat myös esimerkiksi puolustusministeri Sergei Shoigu, pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov, turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev sekä FSB:n ja kansalliskaartin johtajat.

Sotateollisuuskomissio koordinoi valtion virastoja sotateollisuuskompleksiin liittyvissä kysymyksissä. Medvedevin avustaja Oleg Osipov korostaa, että turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajana Medvedev on jo ollut paljon tekemisissä puolustusteollisuuden kanssa.

Hän on esimerkiksi seurannut sotateollisuuskompleksin tuotantoa ja laitteiden toimittamista sotilaille. Putinin syyskuisen osittaisen liikekannallepanoilmoituksen jälkeen Medvedev on tehnyt useita vierailuja ja tarkistuksia puolustusteollisuuden yrityksiin.

Medvedev on ollut aiemmin Venäjän presidentti ja pääministeri. Hän on myös puheenjohtajana Venäjän valtapuolueessa Yhtenäinen Venäjä.