Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina luopuu maahantulijoiden pakollisesta karanteenista – miljoonan ihmisen odotetaan kuolevan koronan seurauksena

Kiina ilmoitti maanantaina luopuvansa karanteenimääräyksestä, jota se on noudattanut ulkomailta maahan saapuvien matkustajien osalta. Maa höllentää näin lisää aiemmin erittäin tiukkoja koronarajoituksiaan samalla, kun koronavirustartunnat ovat maassa kovassa nousussa.

Maaliskuussa 2020 alkaneet tiukat koronarajoitukset ovat kurittaneet maan taloutta, ja niitä on vastustettu ympäri maata. Alun perin karanteenin kesto oli kolme viikkoa. Viime kuusta lähtien maahantulijoiden on pitänyt olla karanteenissa viisi päivää. Tästä luovutaan tammikuun 9. päivänä, kun uudet säännökset astuvat voimaan.

Päätös otetaan todennäköisesti ilolla vastaan Kiinan kansalaisten ja erityisesti maan ulkopuolella asuvien kiinalaisten keskuudessa, jotka eivät ole voineet vierailla sukulaistensa luona pandemian aikana.

Miljoona koronakuolemaa kuukausien sisällä

Samalla kun rajoituksia helpotetaan, virustartunnat ovat alkaneet levitä kovalla vauhdilla. Sairaalat ja ruumishuoneet läpi Kiinan ovat täyttyneet koronapotilaista ja taudin uhreista.

Tuoreiden tutkimusten mukaan maassa saattaa kuolla koronan seurauksena jopa miljoona ihmistä tulevien kuukausien aikana.

Monet kamppailevat lääkekadon kanssa, ja terveydenhuolto on ylikuormittunut iäkkäistä potilaista, joista monet ovat rokottamattomia.

– Kiina kohtaa nyt uuden tilanteen ja uudet toimenpiteet koronan ehkäisyssä ja hallinnassa, presidentti Xi Jinping sanoi maanantaina valtion yleisradioyhtiön mukaan.

– Meidän on käynnistettävä entistä kohdennetumpi isänmaallinen terveydenhuoltokampanja, hän jatkoi.

Kiinan kansallinen terveyskomitea kertoi sunnuntaina lopettavansa päivittäisten koronatartuntalukujen raportoimisen. Kiinan ilmoittamien tautilukujen on uskottu olevan roimasti alakanttiin. Maa on myöntänyt, että räjähtäneiden koronatartuntojen seuraaminen muuttui mahdottomaksi.