Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medvedev ennustaa ensi vuodelle melkoisia mullistuksia: "EU hajoaa, Saksa ja Ranska sotivat, Yhdysvaltoihin sisällissota" – Elon Musk torppasi

Venäjän entinen presidentti ja hiljattain maan sotilaallisteollisuuskomitean varapuheenjohtajaksi nimetty Dmitri Medvedev julkaisi sosiaalisen median kanaviinsa listauksen asioista, joiden hän ennustaa tapahtuvan ensi vuonna niin Euroopassa kuin maailmalla.

Ennustusten listaan sisältyy muun muassa Euroopan unionin hajoaminen, Länsi-Ukrainan alueiden jakaminen Puolan ja Unkarin kesken, sota Ranskan ja Saksan välillä sekä Yhdysvaltoihin puhkeava sisällissota.

– Monet harjoittavat futuristisia hypoteeseja ja kilpailevat ehdottaessaan odottamattominta ja järjettömintä. Teemme myös osamme, Medvedevin kirjoitus alkaa.

Hän ennustaa Euroopan unionin hajoavan, ei kuitenkaan ennen Britannian paluuta liittoon. Medvedev ennustaa myös Puolan ja Unkarin jakavan Länsi-Ukrainan maa-alueet keskenään. Hän on jakanut aiemmin Telegram-kanavalleen kartan "tulevasta" Ukrainasta, joka vastaa tämänkertaista arviota.

Saksaan muodostuu Medvedevin mukaan "neljäs valtakunta", johon liittyy satelliittivaltioina Puola, Baltian maat, Tshekki, Slovakia, Romania sekä "Kiovan tasavalta ja muut hylkiöt". Tämän hypoteettisen valtion Medvedev arvioi sotivan Ranskan kanssa, mikä johtaisi Puolan ja muun Euroopan uuteen jakautumiseen.

Pohjois-Irlanti itsenäistyisi Britanniasta ja liittyisi Irlannin tasavaltaan, mikäli Medvedevin ennustukset toteutuvat.

Yhdysvaltoihin Medvedev ennakoi uutta sisällissotaa, Kalifornian ja Texasin osavaltioiden itsenäistymistä sekä yhdistymistä uudeksi valtioksi. Sähköautoja valmistavan Teslan ja viestipalvelu Twitterin toimitusjohtaja Elon Musk voittaisi myöhemmin sisällissodan seurauksena "joissakin republikaaneille määrätyissä osavaltioissa".

– Eeppinen viestiketju! Nuo ovat ehdottomasti järjettömimmät ennustukset, joita olen koskaan kuullut, ja samalla ne osoittavat hämmästyttävää tietämättömyyttä tekoälyn ja kestävän energian kehityksestä, Musk kommentoi Medvedevin listausta Twitterissä.

Ennustuksiin sisältyy myös öljyn hinnan nousu 150 dollariin barrelilta ja kaasun hinnan nousu 5 000 dollariin tuhatta kuutometriä kohden, tärkeimpien osakemarkkinoiden ja rahoitustoiminnan siirtyminen Yhdysvalloista Eurooppaan ja Aasiaan, Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin romahtaminen, euron ja dollarin hylkääminen varantovaluuttoina, kultakannan paluu ja siirtyminen digitaalisten fiat-valuuttojen aktiiviseen käyttöön.

Viestinsä lopuksi Medvedev toivottaa hyvää uutta vuotta "anglosaksien ystäville ja heidän iloisesti röhkiville porsaille".

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Medvedev on profiloitunut kovasanaiseksi sotahaukaksi. Hän on muun muassa uhonnut Venäjän yliääniaseiden saavuttavan kohteet Euroopassa ja Yhdysvalloissa nopeammin kuin Naton aseet Krimin niemimaan, vaatinut Ukrainan täydellistä antautumista, vihjaillut iskuilla Euroopan unionin maiden ydinvoimaloihin ja puhunut Ukrainan "pyyhkiytymisestä maailmankartalta".