Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadealueita saapuu loppuvuonna lounaasta – väliin mahtuu poutaisempia jaksoja

Loppuvuoden aikana Suomeen ehtii saapua ainakin kaksi matalapainetta sadealueineen lounaasta. Väliin mahtuu kuitenkin poutaisempia jaksoja, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta tiistaina illalla.

Keskiviikko on koko Manner-Suomessa pakkaspäivä. Tiistaina muun muassa jäätävää tihkua ja jäätävää sadetta tuonut sadealue on vielä maan pohjoisosassa, minne kertyy lisää lunta.

Torstaina maan lounais- ja eteläosiin saapuu uusi matalapaine sateineen. Sade alkaa lumena mutta muuttuu ainakin lounaassa vedeksi. Lämpötila putoaa plussalle torstaina etelässä, ja perjantaina plusasteita mitataan Tampere–Lahti-linjalla sekä siitä etelään.

Perjantaina saadaan lumisadetta idässä ja pohjoisessa sekä tihkua ja vettä etelässä ja lännessä.

Uudenvuodenaatto etelässä vetinen?

Uudenvuodenaatoksi odotetaan maahan taas uutta, tällä kertaa vetisempää sadealuetta. Sen myötä saadaan vettä tai räntää, mutta iltapäivällä sadealueen etureuna muuttuu lumeksi idässä ja pohjoisessa.

Vuodenvaihteeseen on kuitenkin vielä sen verran aikaa, että aaton sääennuste saattaa Ilmatieteen laitoksen mukaan vielä muuttua.

Vuoden 2023 ensimmäinen päivä on ennusteiden mukaan hieman kuivempi Suomen etelä- ja keskiosissa. Pohjoisessa saataneen vielä sunnuntainakin lumisateita.

Leppävirralla rytisi suurkolarissa

Tiistain jäätävä sade ja jäätävä tihku toivat huonon tai erittäin huonon ajokelin laajasti Etelä- ja Keski-Suomeen. Vakavilta tieturmilta ei vältytty, sillä Pälkäneellä Pirkanmaalla henkilöauton kuljettaja kuoli iltapäivällä ajettuaan nokkakolarin rekan kanssa.

Leppävirralla Pohjois-Savossa puolestaan annettiin hälytys suuresta tieliikenteen onnettomuudesta, kun peräti kahdeksan henkilöautoa ja kaksi raskasta ajoneuvoa kolaroivat keskenään Viitostiellä. Rytäkässä kolme ihmistä sai vakavia vammoja ja viisi loukkaantui lievemmin, kertoi poliisi.

Sekä Viitostiellä että Pälkäneellä kulkevalla tie 12:lla liikenne ohjattiin turmien jälkeen kiertoreitille.