Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotkamo Silver hylkäsi suunnitellun osakeannin

Kaivosyhtiö Sotkamo Silverin suunnittelemat osakeannit jäävät toteuttamatta.

Yhtiö kertoi viime kuussa suunnittelevansa osakeanteja noin 20 miljoonan euron edestä. Keskiviikkona pidetty ylimääräinen yhtiökokous ei kuitenkaan hyväksynyt hallituksen esitystä.

Yhtiö perusteli antien tarvetta yleisellä talous- ja markkinatilanteella. Energian ja tarveaineiden hinnat ovat nousseet samalla kun metallien hinnat ovat laskeneet. Hintoihin on lisäksi kuulunut voimakasta vaihtelua ja epävarmuutta.

Lisäksi osakeanneilla oli tarkoitus rahoittaa investointeja, joilla Kainuussa sijaitsevan hopeakaivoksen elinkaarta oli tarkoitus pidentää vuoteen 2030 saakka.

Maalikuussa 2019 tuotannon aloittanut kaivos tuotti viime vuonna noin 1,4 miljoonaa unssia hopeaa, minkä ohella kaivos tuottaa kultaa, lyijyä ja sinkkiä.

Sotkamo Silver työllisti viime vuoden päätteeksi omina työntekijöinä ja alihankintana noin 140 ihmistä. Ruotsissa pääkonttoriaan pitävän yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 387 miljoonaa kruunua eli nykykurssein noin 35 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoo jatkavansa vaihtoehtoisten rahoitusratkaisujen selvittämistä.