Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkärien etujärjestöt: Satoja kuolee joka viikko Britannian päivystyssairaaloiden ruuhkautumisen vuoksi

Britannian terveydenhuollon työntekijöiden etujärjestöjen mukaan sadat potilaat menettävät joka viikko henkensä päivystyssairaaloiden henkilöstöpulan ja liian pitkien odotusaikojen vuoksi.

Päivystyslääkärien Royal College of Emergency Medicine -etujärjestön mukaan 300–500 päivystyspotilasta tulee kuolemaan joka viikko liian pitkien odotusaikojen vuoksi.

Viime viikolla joka viides ambulanssilla hoitoon tuotu potilas joutui odottamaan yli tunnin hoitoon pääsyä. Päivystykseen itse tulleista kymmenettuhannet joutuivat odottamaan yli 12 tuntia ennen kuin saivat hoitoa.

– Ei ole totta, että tällä maalla ei ole varaa panna tätä sotkua kuntoon. Se on poliittinen valinta, jonka vuoksi potilaat menettävät henkensä. sanottiin puolestaan toisen lääkärien etujärjestön British Medical Associationin (BMA) lausunnossa.

Viranomaisten mukaan hoidon ruuhkautumiseen ovat olleet syynä muun muassa epätavallisen pahat flunssaepidemiat ja koronapandemian jälkivaikutukset.