Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tässä viime vuoden huonoimmin ikääntynyt twiitti? – "Länsipropagandaa", väitti Venäjän suurlähetystö hyökkäyspuheista juuri ennen sotaa

Financial Timesin toimittaja Robin Wigglesworth on jakanut Twitterissä Venäjän Ruotsin suurlähetystön twiitin viime helmikuulta.

– Vuoden 2022 "huonoimmin ikääntynyt twiitti" -kilpailun selkeä voittaja, Wigglesworth julistaa saatetekstissä.

Suurlähetystön 12. helmikuuta julkaisema twiitti sisältää kuvakaappauksia länsimaisten medioiden vuosina 2021 ja 2022 julkaisemista uutisista, jotka ennakoivat Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Saatetekstin mukaan uutiset ovat "esimerkkejä länsimedian laajasta disinformaatiokampanjasta, jonka tavoitteena on markkinoida väitettä, että Venäjä olisi muka hyökkäämässä Ukrainaan".

Twiitti sisältää linkin suurlähetystön verkkosivuilla julkaistuun tekstiin, jossa uutisten "valheellisuutta" avataan tarkemmin.

– Vastoin rehellisen journalismin standardeja, läntinen media on levittänyt puhdasta disinformaatiota, ja yrittänyt manipuloida yleisön uskomaan, että Moskovalla on aggressiivisia tarkoitusperiä, tekstissä väitetään.

12 päivää twiitin julkaisun jälkeen, 24. helmikuuta 2022, Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.