Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Guardian: Prinssi Harry kertoo uutuuskirjassaan prinssi Williamin tönäisseen hänet lattialle kesken Meghania koskevan riidan

Prinssi Harry tekee ensi viikolla julkaistavassa kirjassaan uusia paljastuksia Britannian kuninkaallisen perheen elämästä. Brittilehti Guardian kertoo Harryn esimerkiksi paljastavan kirjassa kruununprinssi Williamin tönäisseen hänet lattialle kesken Harryn vaimoa Meghan Marklea koskevan riidan vuonna 2019.

Kirjan etukäteen käsiinsä saanut Guardian kertoo veljesten välisen riidan tapahtuneen Harryn ja Meghanin tuolloisessa Lontoon-kodissa. Harry kertoo Williamin ensin kutsuneen Meghania vaikeaksi ja töykeäksi. Sanaharkan jälkeen riita oli kärjistynyt fyysiseksi, Guardian kertoo.

Harryn kertoman mukaan William oli ottanut häntä kauluksesta kiinni ja tönäissyt keittiön lattialle. Harry kertoo iskeytyneensä koiran ruokakupin päälle, joka oli haljennut hänen allaan.

Harryn mukaan tapauksesta jäi hänen selkäänsä näkyviä jälkiä.

Kirjan kantavana teemana Harryn asema "varaperijänä"

Guardian uskoo omaelämäkerran nostattavan jälleen uuden kohun Britannian kuningasperheessä.

Spare-nimeä kantava omaelämäkerta julkaistaan 10. tammikuuta. Kirjan nimi juontaa juurensa kuninkaallisissa ja aristokraattisissa piireissä käytetystä vanhasta sanonnasta, jonka mukaan esikoispoika on tittelien, vallan ja omaisuuden perijä, kun taas toisena syntynyt poika on varalla, jos esikoiselle sattuisi tapahtumaan jotakin.

Guardianin mukaan Harryn tyytymättömyys asemaansa "varaperijänä" onkin kirjan kantava teema.

Dokumenttisarja nosti Harryn ja Meghanin otsikoihin joulukuussa

Edellisen kerran prinssi Harry nostatti maailmanlaajuista huomiota joulukuussa, jolloin julkaistiin Harryn ja Meghanin elämää käsittelevä dokumenttisarja.

Harry ja Meghan osallistuivat suoratoistopalvelu Netflixin dokumenttisarjan tekoon pitkälti omilla ehdoillaan. Ohjelmassa ei esimerkiksi kyseenalaistettu heidän näkemyksiään tai tulkintojaan, eikä heidän omaa toimintaansa arvosteltu.

Dokumenttisarjassa kävi ilmi, kuinka traumaattisena pari on kokenut julkisuuden vyörytyksen. Dokumentissa tuotiin esille useaan otteeseen median ja erityisesti kuvaajien häpeilemätön tungettelu, häiritsevä toiminta sekä pariskuntaa koskevan uutisoinnin virheellisyys ja Meghanin kohtaama rasismi.

Harry ja Meghan luopuivat kuninkaallisista velvoitteistaan vuoden 2020 alussa. Tuolloin he peräänkuuluttivat haluaan elää yksityistä elämää ilman julkisuuden paineita ja jatkuvaa median repostelua.

Sittemmin pariskunta on kertonut haluavansa tuoda esille oman puolensa tarinasta.