Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä vahvistaa puolustustaan Zaporizhzhjassa, kertoo Britannian puolustusministeriö

Venäjä on viimeksi kuluneiden viikkojen aikana vahvistanut puolustustaan Zaporizhzhjan alueen keskiosissa Etelä-Ukrainassa. Erityisen huomion kohteena on ollut Vasilyvkan ja Orikhivin kaupunkien välinen alue, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan Twitterissä.

Venäjällä on edelleen paljon joukkoja alueella, mikä kertoo puolustusministeriön mukaan siitä, että Venäjä varautuu Ukrainan suureen vastahyökkäykseen joka tapahtuisi joko Zaporizhzhjassa tai Luhanskin alueen pohjoisosassa.

Jos Ukrainan onnistuisi läpimurrossa Zaporizhzhjassa, vaikeutuisi Rostovin alueen ja Krimin välisen maayhteyden käyttö. Läpimurto Luhanskissa taas tekisi entisestään tyhjäksi Venäjän väitteet Donbassin alueen "vapauttamisesta".

Puolustusministeriön mukaan Venäjän sodanjohto pohtineekin nyt, kumman näistä uhista se panee etusijalle operatiivisessa suunnittelussaan.

Venäjä jatkoi Ukrainan mukaan sotimista julistamansa tulitauon aikana

Ainakin kaksi ihmistä sai Ukrainassa surmansa ja yhdeksän muuta haavoittui presidentti Vladimir Putinin ortodoksisen joulun ajaksi julistaman tulitauon aikana, kertoi Ukrainan presidentinkanslia sunnuntaina.

Yksi ihminen kuoli ja kahdeksan haavoittui Donetskissa maan itäosassa. Hersonissa Etelä-Ukrainassa puolestaan kuoli yksi ihminen ja haavoittui yksi.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjä teki lauantaina yhdeksän ohjus- ja kolme ilmaiskua sekä kymmenittäin raketti-iskuja, jotka oli kohdistettu erityisesti siviilikohteisiin.

Myös uutistoimisto AFP:n paikan päällä olevat toimittajat vahvistivat, etteivät taistelut juurikaan laantuneet lauantaina.

Putinin julistama 36 tunnin joulutulitauko päättyi lauantaina keskiyöllä. Venäjä väitti noudattaneensa sitä, mutta myönsi vastanneensa Ukrainan hyökkäyksiin.

Ukrainan mukaan joulutulitauko oli ainoastaan tekosyy, jonka aikana Venäjä halusi huoltaa ja ryhmittää joukkojaan.