Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministerit Mikkonen ja Skinnari vierailevat tänään Kiovassa

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) vierailevat tänään Ukrainassa Kiovassa, kertoo ulkoministeriö tiedotteessaan.

He tapaavat muun muassa Ukrainan infrastruktuurista vastaavan varapääministerin, energiaministerin, sisäministerin ja Kiovan pormestarin.

Ministerit osallistuvat Suomen lahjoittamien väliaikaisten perheasuntojen katselmustilaisuuteen Kiovan alueella Irpinissä. Talviasuttavat väliaikaiseen käyttöön tarkoitetut asunnot tarjoavat kodin vähintään 200 ukrainalaiselle.

Irpin kärsi laajoja tuhoja erityisesti viime vuoden kevättalvella Venäjän hyökätessä Ukrainaan.

Mikkonen osallistuu myös Suomen lahjoittamien pelastustoimen henkilöstölle tarkoitettujen suojattujen ja liikuteltavien majoituskonttien luovutustilaisuuteen.

Majoituskontit auttavat haastavissa olosuhteissa työskentelevää pelastushenkilöstöä.

Valmisteilla uusia apulähetyksiä Ukrainaan

Keskusteluissa käsitellään Ukrainan tukitarpeita, myös valmistautumista jälleenrakennukseen.

– Jatkamme kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun kautta ukrainalaisten tukemista ja lisäksi kokoamme yrityskenttää ja suomalaista osaamista yhteen jälleenrakennusta varten esimerkiksi energia-, digi- ja opetussektoreilla, Skinnari sanoo tiedotteessa.

Suomi tukee Ukrainaa humanitaarisen avun, kehitysyhteistyön, puolustusmateriaaliavun ja siviilipuolen materiaaliavun kautta.

Siviilipuolen materiaaliapu koostuu suurilta osin julkisilta ja yksityisiltä tahoilta saaduista lahjoituksista. Siviilipuolen materiaaliapuun kuuluu muun muassa energiasektorin laitteistoa.

Apu toimitetaan perille EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta, jota koordinoi Suomessa sisäministeriö. Parhaillaan valmisteilla on useita uusia apulähetyksiä Ukrainaan, muun muassa 35 rekkalastillista lahjoituksina saatua energiasektorin apua.

Tiedotteessa kerrotaan, että Suomen valtion tuki Ukrainaan oli viime vuoden aikana yhteensä noin 330 miljoonaa euroa.