Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Nainen ja mies suunnittelivat naisen avopuolison ampumista Soinissa – teko jäi yritykseksi, koska laukaukset eivät osuneet

Syyttäjä vaatii miehelle ja naiselle tuomiota naisen avopuolison murhan yrityksestä viime lokakuussa Soinissa Etelä-Pohjanmaalla.

Keskiviikkona julki tulleen syyttäjän haastehakemuksen mukaan nainen ja mies olivat suunnitelleet, että mies ampuisi naisen avopuolison metsätiellä. Haastehakemuksen mukaan mies ampuikin paikalle junailtua avopuolisoa kohti kiväärillä, mutta ei osunut. Siksi teko jäi yritykseksi. Syytteen käsittely alkoi tänään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä: Teon suunnittelu alkoi elokuussa

Syyttäjän mukaan kaksikko oli suunnitellut henkirikosta elokuusta lähtien. Syyskuussa he syyttäjän mukaan hankkivat prepaid-liittymät yhteydenpitoon. Lokakuussa muutama päivä ennen aiottua tekoa he tapasivat Soinissa hautausmaalla, missä nainen antoi miehelle kartan ja näytti reitin metsäautotielle, jonne avopuoliso oli määrä houkutella, haastehakemuksessa kerrotaan.

Haastehakemuksen mukaan syytetty nainen sai avopuolisonsa metsätielle valehtelemalla, että siellä oli toinen nainen, joka tarvitsi apua autonsa kanssa. Paikalla odottikin syytetty mies mukanaan avopuolison oma metsästyskivääri, jonka nainen oli antanut miehelle tekoa varten.

Syyttäjän mukaan mies ampui avopuolisoa kohti kolme laukausta. Yksikään laukauksista ei osunut avopuolisoon, joka pääsi autollaan pakoon.

– Tekotapa, jossa pahaa-aavistamaton asianomistaja on houkuteltu syrjäiseen paikkaan, jossa häntä kohti on ammuttu, on ollut erityisen raaka tai julma, syyttäjä kirjoittaa.

Mies myöntää ampuneensa, mutta kiistää tappotarkoituksen

Oikeus ei pyytänyt syytetyiltä kirjallisia ennakkovastauksia, mistä selviäisi heidän tarkka kantansa syytteisiin.

Haastehakemuksen perusteella syyttäjän ja syytettyjen välillä ei kuitenkaan ole erimielisyyttä siitä, että mies ampui laukaukset kohti naisen avopuolisoa. Mies on kuitenkin kiistänyt tappotarkoituksen ja sanonut toteuttaneensa teon yksin. Syytteen mukaan mies on myös kertonut kuunnelleensa vuosien ajan naisen valitusta parisuhteestaan.

Syytetty mies ei ollut koskaan aiemmin tavannut naisen avopuolisoa ennen kohtaamista metsäautotiellä.

Nainen on haastehakemuksen perusteella kiistänyt osallisuutensa tekoon. Hän on myös sanonut, että syytetty mies oli ehdottanut hänelle parisuhdetta useamman kerran.

Oikeudessa syyttäjän todisteena on muun muassa kaksikon viestinvaihtoa sekä televalvontatietoja prepaid-puhelimista, jotka väitetysti olivat heidän käytössään.

Syyttäjä on nostanut naista vastaan myös vaihtoehtoisen syytteen yllytyksestä murhan yritykseen.