Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on Suomen paras kaupunginosa? Vuodata kotiseuturakkautesi ja anna ehdotus

– Onko juuri sinun urbaani kotiseutusi hyvän arjen tyyssija? Löytyykö sieltä juurevaa meininkiä, ainutlaatuisia perinteitä, kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Nyt saa kertoa, kehua ja vuodattaa kotiseuturakkautta sydänjuuria myöten, kannustaa Suomen Kotiseutuliitto.

Etsinnässä on nimittäin jälleen Suomen paras kaupunginosa. Suomen Kotiseutuliiton järjestämässä kilpailussa etsitään maan parasta urbaania kaupunginosaa.

Kotiseutuliiton tiedotteessa kerrotaan, että haussa on kaupunginosa, jossa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja mahdollisuuksia yrittää. Perusteluissa todetaan myös, että vuoden kaupunginosassa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia, ja alueella on hyvä asua.

– Toiminta on monipuolista, kestävää ja kaikille avointa.

Alue voi olla esimerkiksi kiva asuinalue, josta kaikki eivät vielä tiedä, tai tunnettu kulttuurivaelluksen kohde – kunhan se on urbaani kaupunginosa.

Tämän vuoden pääkriteerinä on elävä, aineeton kulttuuriperintö, joka pitää sisällään tietoja ja taitoja sekä tapoja ja perinteitä.

– Onko vanhaa perinnettä ja tietotaitoa säilynyt? Kyteekö pinnan alla upeita uusia perinteitä, joita halutaan nostaa esiin? Kotiseutuliitto kyselee.

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa aluetta maaliskuun loppuun saakka. Ehdotuslomake löytyy täältä.

Kotiseutuliiton kaupunkityön jaosto seuloo ehdotuksista kärkiehdokkaat ja tekee esityksen voittajasta Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan.

Voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta.