Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Street Journal: Subwayn perustajasuvut harkitsevat ketjun myymistä – arvo jopa yli 10 miljardia dollaria

Yhdysvaltalainen pikaruokaketju Subway on palkannut neuvonantajat selvittämään pörssin ulkopuolella pysyneen ketjun myymistä, kertoo sanomalehti Wall Street Journal lähteidensä tietoihin perustuen.

Selvitystyön aikana Subway voidaan arvostaa yli 10 miljardin dollarin arvoiseksi yritykseksi, lähteet kertoivat WSJ:lle. Lehden mukaan sekin on mahdollista, että ketjua ei myydä.

Täytetyistä leivistään tunnettu Subway on pysynyt kahden perustajasuvun omistuksessa yli 50 vuoden ajan. Ketjulla oli toissa vuonna noin 37 000 ravintolaa eri puolilla maailmaa.

WSJ:n mukaan Subway ei kommentoinut tietoja myyntiaikeista.

Subway kasvoi yhdeksi maailman suurimmista pikaruokaketjuista voimakkaasti laajentumalla, mutta ketju on kompuroinut viimeisten kymmenen vuoden aikana, WSJ kertoo.

Lehden mukaan Subway-ketjun liikevaihto saavutti huippunsa vuonna 2012. Sen jälkeen ravintoloita on suljettu ja franchising-yrittäjiä on lähtenyt. Samaan aikaan kilpailijoiden määrä on lisääntynyt.