Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvisravintola Silvoplee hakeutui konkurssiin – Satu Silvo: "Tämä on surullinen päivä"

Helsinkiläisen kasvisravintola Silvopleen omistava Satumainen Ravinto Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Toisella Linjalla sijainnut ravintola sulki ovensa torstaina.

– Tämä on surullinen päivä, kirjoitti näyttelijä Satu Silvo Facebook-julkaisussaan torstaina.

Hän perusti ravintolan vuonna 1999. Hän on nykyään Satumainen Ravinto Oy:n vähemmistöosakas. Enemmistön yhtiöstä omistaa Food Camp Finland.

– Välillä on ollut aivan upeaa, toisinaan uskomattoman rankkaa. Kasvisruoka ja ihanat asiakkaamme ovat olleet meille sydämen asia. Kovasta työstä huolimatta hakeudumme nyt konkurssiin, Silvo kirjoitti.

Muutto ja korona suistivat kriisiin – Kallion 21-vuotiasta kasvisravintolaa yritetään pelastaa joukkorahoituksella

Yritys kertoo tiedotteessaan, ettei liiketoimintaa saatu palautettua taloudellisesti kestävälle pohjalle koronan jälkeen.

Konkurssihakemuksen taustalla ovat pitkään kestäneiden koronasulkujen aiheuttamat talousvaikeudet, koronan jälkeen selvästi vähentynyt lounasruokailu ja raaka-aineiden kallistuminen.

Ravintola avasi uudessa osoitteessa vain pari päivää ennen maaliskuussa 2020 alkaneita koronarajoituksia.

Yhtiö jäi vaille valtaosaa valtion myöntämistä koronatuista, jotka perustuivat edellisen vuoden vertailukuukausien liikevaihtoon. Näinä vertailukuukausina Silvoplee oli ollut remontissa, jolloin sillä ei ollut tukiin vaadittua edellisen vuoden liiketoimintaa.

Ravintolassa oli neljä vakituista ja kymmenen osa-aikaista työntekijää.

Kun Satu Silvo perusti kasvisravintolan Kallioon vuonna 1999, sen uskottiin kaatuvan pian – näin klassikko on selvinnyt vastoinkäymisistä: "Jokainen sentti on laskettava tarkkaan"