Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Purra vastaa Marinille: "Olen hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo olevansa hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta.

– Arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää, hämärää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue; puolustamme Suomea ja suomalaisuutta, Purra kirjoitti perjantaina päivällä Twitter-tilillään.

Aiemmin perjantaina politiikan toimittajien yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin luonnehti perussuomalaisia avoimesti rasistiseksi puolueeksi yksittäisten kansanedustajien puheiden perusteella. Purra ei vastannut väitteeseen suoraan.

Pikaviestipalvelussa myös useat perussuomalaisten rivikansanedustajat puuttuivat Marinin kommenttiin. Sanna Antikainen kaipasi pääministeriltä esimerkkejä, ja Vilhelm Junnila kuvaili Marinin esiintymistä raivokohtaukseksi.

– Suomen keskeisiltä johtajilta odottaisi edes alkeellisia käytöstapoja ja kunnioitusta kollegoitaan ja heidän taustaryhmiään kohtaan, Junnila kirjoitti.

Tilaisuudessa Marin viittasi perussuomalaisten esitykseen rajata sosiaaliturvaa henkilön kansalaisuuden perusteella.