Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediuutiset: THL teki rajun linjauksen – "Twitter on kuin oksennusastia"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt lopettaa viestipalvelu Twitterin käytön, kertoo Mediuutiset.

THL on osallistunut Twitterissä aktiivisesti keskusteluun, mutta THL:n mukaan keskustelu on kuitenkin usein luokatonta ja THL:n tilien kautta on levitetty vääriä tietoja. Mediuutiset kertoo asian nousseen esiin perjantaina tieteen päivillä.

– Twitterissä ei ole kunnollisia työkaluja disinformaation estämiseen, THL:n viestintäjohtaja Marjo Loisa kommentoi.

Twitterin käyttö on myös syönyt tekijöiltään valtavasti aikaa.

– Meillä on sosiaalisen median resursseina yksi henkilötyövuosi. Twitter on vienyt yhtä paljon aikaa kuin LinkedIn, Facebook ja Instagram yhteensä, ja samalla vaikuttavuus on heikkoa, Loisa kertoi.

THL ei kuitenkaan katoa sosiaalisesta mediasta ja julkisesta keskustelusta, vaan se aikoo jatkaa suoraa keskustelua kansalaisten ja asiantuntijoiden kanssa muissa somekanavissa.

Mediuutisten mukaan THL:ssä myös yksittäiset työntekijät, kuten koronapandemian myötä julkisuuteen noussut ylilääkäri Hanna Nohynek, saattavat jättää Twitterin taakseen.

– Koronapandemian alussa keskustelu oli vielä kohtuullisen hyvätasoista. Nyt Twitter on kuin oksennusastia. Käyn itseni kanssa dialogia, jäänkö Twitteriin vai onko parempi lähteä pois: mitkä ovat hyödyt, mitkä haitat, Nohynek pohtii.