Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaissotilaita saapui Yhdysvaltoihin opettelemaan Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän käyttöä

Ukrainalaissotilaita saapui sunnuntai-iltana paikallista aikaa Yhdysvaltoihin Oklahoman osavaltiossa sijaitsevaan Fort Sillin sotilastukikohtaan opettelemaan Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän käyttöä. Asiasta kertoi Yhdysvaltain armeijan ilmapuolustuksen tykistökoulun eversti Curtis King Twitterissä julkaistussa videossa.

Yhdysvallat lupasi Ukrainalle Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän viime vuoden lopulla. Järjestelmän avulla ukrainalaiset voisivat torjua Venäjän ilmahyökkäyksiä.

Ukrainalaissotilaiden saapumisesta kertonut eversti ei täsmentänyt, kuinka paljon ukrainalaisia Oklahomassa on.

Puolustusministeriö Pentagon kuitenkin sanoi aikaisemmin tammikuussa, että noin sata ukrainalaissotilasta saapuisi Yhdysvaltoihin opettelemaan ilmatorjuntaohjusjärjestelmän toimintaa useiksi kuukausiksi.

Patriot on osoittautunut tehokkaaksi Saudi-Arabiassa Jemenistä ammuttuja ja Iranin suunnittelemia ballistisia ohjuksia vastaan. Patriot kehitettiin alun perin pysäyttämään korkealla lentäviä lentokoneita. Järjestelmä on sen valmistajan Raytheonin mukaan torjunut taisteluissa yli 150 ballistista ohjusta vuodesta 2015 lähtien.

Ilmatorjuntaohjusjärjestelmillä on ollut keskeinen rooli Ukrainan puolustautumisessa Venäjän iskuilta.

Venäjä alkoi järjestelmällisesti kohdistaa iskuja Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin, kun maa kohtasi itse takaiskuja taisteluissa. Hyökkäykset ovat häirinneet miljoonien ihmisten sähkön ja veden jakelua. Venäjä on kohdistanut iskujaan myös siviilirakenteisiin.