Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi paljasti laajan huumeiden maahantuonnin yhdessä Viron poliisin kanssa – Suomeen epäillään tuodun 300 kiloa amfetamiinia

Suomen poliisi on tutkinut Viron poliisin kanssa laajaa huumausaineiden salakuljetus- ja levityskokonaisuutta. Vuodenvaihteessa 2021–2022 poliisi paljasti rikollisryhmä Bandidosiin liittyvän rikoskokonaisuuden, jossa epäillyiltä takavarikoitiin suuria määriä amfetamiinia, kokaiinia ja muita huumeita. Lisäksi poliisi löysi noin satatuhatta euroa rikoksilla hankittua rahaa, joka oli piilotettu maastoon.

Tapausta käsiteltiin käräjäoikeudessa viime keväänä, ja useita ihmisiä tuomittiin tällöin vankeuteen, poliisi kertoo. Ensimmäisen operaation jälkeen poliisi jatkoi tutkintaa ja tarkkaili epäiltyjä vuoden 2022 aikana Suomessa, Virossa ja muissa maissa. Ryhmä pysäytettiin elokuussa, kun se oli poliisin mukaan salakuljettamassa huumeita Espanjasta Suomeen.

Epäillyiltä takavarikoitiin 60 kiloa hasista, joka oli poliisin mukaan tarkoitettu rikollisryhmän jäsenille Päijät-Hämeeseen. Rikollisryhmä oli poliisin mukaan tuonut myös 300 kiloa amfetamiinia.

– Ryhmä oli laajentamassa toimintaansa, kun poliisi puuttui toimintaan, tiedotteessa sanotaan.