Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä menettänyt 180 000 sotilasta kuolleina tai haavoittuneina Ukrainassa, arvioi Norjan asevoimien komentaja

Venäjä on tähän mennessä menettänyt 180 000 sotilasta kuolleina tai haavoittuneina Ukrainassa, arvioi Norjan asevoimien komentaja Eirik Kristoffersen televisiohaastattelussa sunnuntaina.

Ukrainan sotilastappiot puolestaan olisivat noin 100 000 kuollutta tai haavoittunutta sotilasta, minkä lisäksi siviilejä on Venäjän viime helmikuussa aloittamassa sodassa kuollut noin 30 000.

Kristoffersenin arvio Venäjän tappioista on suurempi kuin mitä Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley esitti marraskuussa. Milleyn arvion mukaan Venäjä on menettänyt noin 100 000 sotilasta kuolleina tai haavoittuneina ja Ukraina "todennäköisesti" saman verran.

Arvioiden riippumaton vahvistaminen on mahdotonta. Sen paremmin Venäjä kuin Ukrainakaan eivät ole kertoneet tappioistaan mitään luotettavia lukuja.

Kristoffersenin mukaan Venäjä pystyy tappioista huolimatta jatkamaan sotaa vielä pitkään.

– Eniten minua huolestuttaa se, pystyykö Ukraina pitämään Venäjän ilmavoimat ulkona sodasta. Toistaiseksi he ovat ilmapuolustuksensa avulla onnistuneet siinä, Kristoffersen sanoi.

Venäjä on tehnyt valtaosan iskuistaan viime kuukausina pitkän kantaman ohjuksilla.

Kristoffersenin mukaan taistelupanssarivaunujen toimittamista Ukrainaan tulisi kiirehtiä.

– Jos he aikovat hyökätä talvella, he tarvitsevat niitä nopeasti.