Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suun kautta otettavaa koronaviruslääkettä käytetty Suomessa vain vähän, Estonia-tutkimusten uusi väliraportti julki tänään

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Suun kautta otettavaa koronaviruslääkettä on Suomessa käytetty vain vähän

Suun kautta otettavaa koronaviruslääke Paxlovidia on Suomessa käytetty vain vähän. Lääkettä määrätään potilaille, joilla on riski saada vakava koronatauti ja sen on tarkoitus ehkäistä koronan vakavampia tautimuotoja.

Paxlovidia on tilattu Suomeen 15 000 kuuria. Lääkkeistä on kuitenkin käytetty vain viidesosa. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus on määrännyt noin 1 000 Paxlovid-kuuria.

Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen esittää, että lääkkeen kohderyhmiä laajennettaisiin. Sosiaali- ja terveysministeriö ei kuitenkaan valmistele laajentamista tällä hetkellä.

USU: OAJ ehdottaa perusopetuksen määrän lisäämistä keinona kaventaa oppimiseroja

Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n mukaan perusopetuksen vähimmäismäärää tulisi lisätä vähintään muutamalla tunnilla viikossa.

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto kertoo asiasta Uutissuomalaisen haastattelussa.

Tuntimäärän lisäämistä perustellaan yhtenä keinona kaventaa oppimiseroja. Murron mukaan tuntimäärän nosto vahvistaisi oppilaiden perustaitoja.

Järjestö on arvioinut, että yhden tunnin lisääminen maksaisi 6–8 miljoonaa euroa.

Kriittisimpänä kysymyksenä oppimiserojen ja koulutustason laskun osalta OAJ pitää tuen suuntaamista oppilaille, joilla on vaikeuksia oppimisessa.

Poliisi vahvistaa Los Angelesin joukkoampumisesta epäillyn kuolleen

Los Angelesin piirikunnan poliisi vahvistaa, että lauantaisesta joukkoampumisesta epäilty mies on kuollut.

Poliisit kuulivat laukauksen lähestyessään piirittämäänsä pakettiautoa, jossa epäilty sijaitsi. He löysivät miehen kuolleena oletetusti itsemurhan tehneenä.

72-vuotiaan miehen henkilöllisyys on saatu varmistettua, mutta rikoksen tutkinta on vielä kesken.

Poliisin mukaan muita epäiltyjä ei ole. Teon motiivista ei ole tietoa.

Ampumavälikohtauksessa kuoli lauantaina viisi miestä ja viisi naista. Lisäksi kymmenen ihmistä haavoittui vakavasti.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden määräsi sunnuntaina suruliputuksen uhrien muistoksi. (Lähde: AFP)

EU:n ulkoministerit keskustelevat Ukrainan tilanteesta tänään Brysselissä - Haavisto edustaa Suomea kokouksessa

EU-maiden ulkoministerit puivat tänään Ukrainalle annettavaa apua kokouksessaan. Ulkoasiainneuvoston kokous alkaa Brysselissä aamupäivällä kymmeneltä paikallista aikaa.

Pääpaino kokouksessa on ulkoministeriön tiedotteen mukaan Ukrainan tilanteessa, mutta ulkoministereiden on määrä keskustella myös Länsi- ja Pohjois-Afrikan maiden vakaudesta. Ministerit tapaavat myös Palestiinan pääministerin Mohammad Shtayyehin. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) edustaa Suomea kokouksessa.

Estonia-tutkimusten uusi väliraportti julki tänään

Estonian uppoamista koskevan alustavan arvioinnin väliraportti julkaistaan ja esitellään tänään Tallinnassa aamupäivällä alkavassa tilaisuudessa.

Vuonna 1994 uponneen Estonian hylyllä aloitettiin uudet tutkimukset vuonna 2021. Tutkimusten taustalla ovat vuonna 2020 tv-dokumentissa esitetyt kuvat Estonian hylyssä olevista repeämistä.

Alustavan arviointityön tuloksia ovat esittelemässä Viron, Suomen ja Ruotsin onnettomuustutkintaviranomaiset.

Boston Bruinsin mainio vire jatkuu, Joona Koppaselle NHL-uran avauspiste

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruins otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi San Jose Sharksin 4–0 kotihallissaan TD Gardenissa. Boston on ollut tämän kauden ylivoimaisesti paras joukkue NHL:ssä.

Bostonin suomalaispelaaja Joona Koppanen pelasi uransa kolmannen ottelun NHL:ssä ja saalisti samalla ensimmäisen pisteen. Koppanen syötti Nick Folignon tekemän 3–0-maalin.

Lempääläisen LeKin kasvatti Koppanen pelaa viidettä kokonaista kauttaan Pohjois-Amerikassa, mutta ovet NHL:ssä ovat auenneet vasta tämän vuoden tammikuussa.

San Josen suomalaismaalivahti Kaapo Kähkösellä oli Bostonissa huilivuoro.