Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiskommunistilta rohkeaa puhetta Moskovassa: "Kansa tulee vaihtamaan hallituksen"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on saanut hiljattain osakseen arvostelua maansa kommunisteilta.

Itsenäisen venäläismedia SOTAn toimittaja keskusteli Moskovassa Venäjän kommunistisen puolueen jäsenen kanssa, kun hän ja muut juhlivat Neuvostoliiton perustaja Vladimir Leninin kuoleman 99. vuosipäivää 21. tammikuuta.

Paikallisten medioiden mukaan Punaisella torilla oli vähintään 100 ihmistä, osalla mukanaan lippuja.

Video miehen kommenteista levisi Twitteriin keskiviikkona. Mies ei uutisviikkolehti Newsweekin mukaan tuomitse avoimesti Putinin päätöstä aloittaa täysimittainen hyökkäys Ukrainaan, mutta hän valittaa Venäjän johtajien epäpätevyydestä ja "sotilaallisen erikoisoperaation" toteutustavoista.

– Se on jatkunut vuoden. Voiko tällainen operaatio kestää vuoden? Tämä on jo avoimesti sota, mies sanoo.

– Ihmiset ovat heräämässä ja haluavat ymmärtää, millaisen sodan he ovat aloittaneet. On selvää, että kansan vapautuminen on jo käynnissä täällä. Sen on oltava poliittisesti oikeutettua, sille on annettava status, hän jatkaa.

Häneltä kysytään, kuka vaihtaa Venäjän hallituksen.

– Kansa tulee vaihtamaan hallituksen Venäjän kommunistisen puolueen johdolla, kommunisti vastasi.

Venäjän kommunistinen puolue sai vuoden 2021 duuman vaaleissa 57 paikkaa 18,9 prosentilla äänistä. Se jäi toiseksi Putin-mieliselle Yhtenäinen Venäjä -puolueelle, joka sai yli 300 paikkaa.

Ukrainan entinen ulkoministeri Volodymyr Ohryzko väitti The New Voice of Ukraine -lehdessä marraskuussa, että Putinin lähipiiriin kuuluva joukko olisi keskustellut salaa tämän syrjäyttämistä vallasta. Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kutsui väitteitä perusteettomiksi, vailla mitään tekemistä todellisuuden kanssa.