Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Koraanin polttamista suunniteltu myös Suomessa – poliisin yhteydenotto muutti kuitenkin suunnitelmia

Koraanin polttamista on suunniteltu myös Suomessa, Helsingin poliisi kertoo Ylelle.

Poliisin tiedossa on tapaus, jossa islaminuskon pyhän kirjan polttamista kaavailtiin osaksi Natoon liittymistä vastustavaa mielenosoitusta. Tapahtumasta oli tehty ilmoitus poliisille.

Helsingin poliisin ylikomisario Heikki Porolan mukaan poliisi sai tiedon suunnitellusta koraanin polttamisesta sosiaalisesta mediasta.

– Olimme yhteydessä mielenosoituksen järjestäjään ja kerroimme, että tällainen ei ole Suomessa laillista, Porola kertoo Ylelle.

Mielenosoittajat ottivat asian huomioon, eikä tekoa toteutettu viime viikolla järjestetyssä mielenilmauksessa.

Koraani on palanut viime aikoina Ruotsissa ja Tanskassa järjestetyissä mielenosoituksissa. Molemmilla kerroilla teon toteutti ruotsalais-tanskalainen äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan tokaisi Ruotsin Turkin-suurlähetystön edustalla tapahtuneen polton jälkeen, että Ruotsin on turha odottaa maaltaan tukea jäsenyydelleen puolustusliitto Natossa. Tanskan Turkin suurlähettiläs sai kutsun puhutteluun Kööpenhaminan tapahtumien jälkeen.

Uskonrauhan rikkominen on säädetty rangaistavaksi Suomessa. Jonkin uskonnollisen yhteisön pyhänä pitämän kirjan polttaminen tai muu kaltoinkohtelu todennäköisesti täyttää rikoksen tunnusmerkistön.