Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin pääministeri: Yksittäisellä mielenosoituksella voi olla suuri vaikutus Ruotsin julkisuuskuvaan

Ruotsissa on nähty, että yksittäisellä ja laillisella mielenosoituksella voi olla suuri vaikutus Ruotsin julkisuuskuvaan sekä ruotsalaisten turvallisuuteen ulkomailla, sanoi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tiedotustilaisuudessa tiistai-iltana.

Pääministerin mukaan viimeaikaisten tapahtumien toteuttajista on tullut "hyödyllisiä idiootteja" ulkomaisten organisaatioiden työssä, jonka tarkoituksena on herättää kiihkeää ilmapiiriä Ruotsia vastaan.

Ruotsin vastainen sävy on nyt aggressiivisempi kuin aikaisemmin, sanoi Ruotsin psykologisen puolustusviraston operatiivisen osaston päällikkö Mikael Tofvesson tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri kutsui kaikkien puolueiden edustajat koolle tiistai-illaksi keskustelemaan Nato-jäsenyysprosessin sekä maan turvallisuustilanteesta. Kristersson kertoi myös puhuneensa kokouksen jälkeen puhelimessa YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin kanssa turvallisuustilanteesta.

Kristerssonin mukaan nyt on tärkeää, että Ruotsissa puolueet välttävät eripuraisuutta viimeaikaisten Nato-jäsenyyshakemukseen liittyvien tapahtumien jälkeen.

Oppositiossa olevien sosiaalidemokraattien johtaja Magdalena Andersson puolestaan sanoi, että nyt on tärkeää, että kaikki todella myötävaikuttavat vallitsevien kiihkeiden tunnelmien lieventämiseen.

Ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin mukaan kokouksessa ei tullut esiin mitään, vaan kyseessä oli "puhtaasti tiedotustapaaminen".