Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ehdolle eduskuntavaaleissa

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri lähtee ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa, kertoo Helsingin Sanomat. Kumpula-Natri on ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä.

Kumpula-Natri on ollut europarlamentaarikkona vuodesta 2014 lähtien. Ennen sitä hän toimi kansanedustajana vuodesta 2003 lähtien, mutta tuolloin Kumpula-Natri edusti Vaasan vaalipiiriä.

– EU:ssa on iso murros käynnissä, ja työ täällä tuntuu merkitykselliseltä. Mutta toisaalta Suomi on murroksessa niin isosti mukana, että olisi todella kiinnostavaa tehdä sitä myös sisältä päin, Kumpula-Natri sanoo lehdelle.

HS:n mukaan Kumpula-Natrin päätökseen lähteä ehdolle vaikutti myös se, että vuonna 2019 alkaneella edustajakaudella hänen perheensä ei ole enää asunut Brysselissä.

Mikäli Kumpula-Natri, 50, valitaan eduskuntaan, hänen tilalleen europarlamenttiin nousee entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen.

Suomen 14 euroedustajasta kevään eduskuntavaaleissa ovat ehdolla myös perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja vihreiden Alviina Alametsä.