Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi aloitti valmiusoperaation Göteborgin seudulla, mukana Patriot-ohjusjärjestelmä

Ruotsin puolustusvoimat aloitti maanantaina valmiusoperaation, jolla testataan valmiutta Göteborgin satama-alueen ja Ruotsin länsirannikon suojelemiseen. Operaatiossa on mukana Patriot-ohjusjärjestelmä.

– Valmiusoperaatioon ryhdytään, jotta nähdään kuinka nopeasti ja tehokkaasti yksikkömme ja taistelujoukkomme voivat toimia uhkaavassa tilanteessa. Operaation syynä ei ole mikään Ruotsiin kohdistuva, muuttunut uhkakuva, puolustusvoimat kertoi.

Puolustusvoimien edustajan Therese Fagerstedtin mukaan kyseessä ei ole harjoitus, eikä siitä ole ilmoitettu yksiköille ennalta.

Patriot-järjestelmän toimitukset Yhdysvalloista Ruotsiin alkoivat toissa vuonna. Viime vuonna Ruotsi osti Patrioteihin lisää ohjuksia.

– Länsirannikko ja Göteborgin satama ovat strategisesti tärkeitä sinne suuntautuvien kuljetusten vuoksi. Siksi niiden suojeleminen tällä järjestelmällä on ratkaisevan tärkeää, Fagerstedt perusteli Aftonbladet-lehdelle.