Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teknologiateollisuudessa alkaa ensi yönä kolmipäiväinen lakko – palkankorotusten yksityiskohdista ei päästy sopuun

Ammattiliitto Pron kolmipäiväinen lakko teknologiateollisuudessa alkaa ensi yönä. Lakko koskee 18:aa teknologiayritystä, ja se alkaa puoliltaöin.

Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien työriitaa yritettiin ratkoa sovittelija Jukka Ahtelan johdolla vielä tiistai-iltana, mutta sopua ei löytynyt.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan sopua ei syntynyt, koska palkankorotuksen rakenne ja sisältö eivät vastanneet sitä, mitä liiton jäsenet palkkaratkaisulta edellyttävät.

– Kustannusvaikutuksen tasosta olimme yksimielisiä, mutta rakenne ei ollut meille soveltuva, Malinen sanoo STT:lle.

Malisen mukaan neuvotteluissa esitetyssä palkkaratkaisussa työnantajan omalla päätöksellä jakaman palkankorotuksen osuus oli liiton mielestä liian suuri.

– Etenkin ensimmäisen sopimusvuoden osalta yleiskorotuksen merkitys ja määrä tänä päivänä ja näillä inflaatiolukemilla on erittäin tärkeä.

Työriidan sovittelu jatkuu torstaina 9. helmikuuta.

Lakon seuraava vaihe alkaa lauantaina 11. helmikuuta ja jatkuisi 17. helmikuuta asti, jos sopua työriitaan ei sitä ennen löydy. Se koskisi 48:aa teknologiayritystä

Lisäksi Prolla on voimassa teollisuutta sekä suunnittelu- ja konsulttialaa koskeva ylityökielto.