Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeriö selvittää ilotulitusrakettien turvallisuutta – myyntikielto kuluttajille mahdollinen

Työ- ja elinkeinoministeriö aloitti alkuvuodesta selvityksen, jossa kartoitetaan eri vaihtoehtoja ilotulitteiden turvallisuuden parantamiseksi ja haittojen vähentämiseksi.

Ministeriön mukaan selvityksen taustalla on eduskunnan laatima kirjelmä Rajat räiskeelle -kansalaisaloitteesta. Kansalaisaloitteen tavoitteena ol irajoittaa isompien ilotulitteiden käyttö vain ammattilaisille.

Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen viime lokakuussa, mutta velvoitti TEM:n selvittämään ilotulitteiden turvallisuuden parantamista ja haittojen vähentämistä sekä ryhtymään sen perusteella tarvittaviin toimenpiteisiin.

Ministeriö kertoo selvityksen tarkastelevan ilotuliteturvallisuuden sääntelyä laajempana kokonaisuutena, kuten eduskunnan kirjelmä edellyttää.

Hallitusneuvos Mikko Holm TEM:stä kommentoi aiemmin Ylelle, että selvityksessä käydään läpi useita vaihtoehtoja, myös rakettien ostamisen muuttamista luvanvaraiseksi.