Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ammattiliitto Pro pääsivät neuvottelutuloksiin

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ammattiliitto Pro ovat päässeet neuvottelutuloksiin teknologiateollisuuden toimihenkilöiden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden palkkaratkaisuista, osapuolet tiedottivat torstai-iltana.

Jos osapuolet hyväksyvät teknologiateollisuuden toimihenkilöille sovittelija Jukka Ahtelan johdolla syntyneen ratkaisun, Pron meneillään oleva lakko ja ylityökielto päättyvät ja uhannut kolmas lakko peruuntuu. Suunnittelu- ja konsulttialan ratkaisun hyväksyminen päättäisi Pron toimialalle julistaman ylityökiellon.

Osapuolet kertovat kantansa neuvottelutuloksiin perjantaina.

Neuvotteluissa sovittujen uusien sopimusten sisällöstä tiedotetaan vasta, kun ne on hyväksytty.

Osapuolten työriita on koskenut teollisuuden toimihenkilöiden palkkaratkaisua, mutta samalla osapuolet ovat neuvotelleet myös suunnittelu- ja konsulttialan palkantarkistuksista.

Ammattiliitto Pro aloitti keskiviikon vastaisena yönä kolmipäiväisen lakon teknologiateollisuudessa. Lakko koskee 18:aa teknologiayritystä ja sen piirissä ovat suunnittelu- ja konsulttialan työt. Mikäli neuvottelutulosta ei hyväksytä, kolmas, viikon pituinen lakko uhkaa alkaa lauantaina. Se koskisi 46:ta teknologiateollisuuden yritystä.

Teknologiateollisuuden työnantajien mukaan toimihenkilöiden sopimuksen piirissä on yleissitovuus huomioon ottaen noin 22 000 toimihenkilöä. Suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelee puolestaan noin 6 000 toimihenkilöä.