Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä ampui yli 70 ohjusta Ukrainaan, kertoo Ukrainan ilmavoimat

Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjä ampui tänään yli 70 ohjusta Ukrainaan. Ilmatorjunta pudotti ohjuksista yli 60. Ohjukset vahingoittivat muun muassa Ukrainan sähkönjakeluverkkoa.

Romania kiistää Ukrainan armeijan tiedon, jonka mukaan Ukrainaan ammuttu ohjus olisi matkallaan kulkenut Romanian ilmatilan kautta. Jos tieto olisi vahvistunut, kyseessä olisi ollut ensimmäinen kerta Ukrainan sodan aikana, kun Venäjä olisi loukannut sotilasliitto Natoon kuuluvan Romanian ilmatilaa.

Romanian mukaan se havaitsi ohjuksen laukaisun Mustaltamereltä Venäjälle kuuluvasta aluksesta, mutta ohjus ei missään vaiheessa kulkenut Romanian ilmatilan kautta.

Ukrainan asevoimien komentaja Valeri Zaluzhnyi sanoi aikaisemmin, että ohjus kulki Romanian ja Moldovan ilmatilan kautta matkallaan kohti Ukrainaa. Moldova on vahvistanut, että sen ilmatilassa kulki ohjus, ja maa on kertonut kutsuvansa Venäjän suurlähettilään puhutteluun tapauksen vuoksi.

Moldova puhutteli suurlähettilästä edellisen kerran samasta aiheesta lokakuussa. Torstaina puolestaan Moldovan tiedustelupalvelu kertoi havainneensa Venäjän harjoittamaa toimintaa, jonka tarkoituksena on lietsoa epävakautta maassa.

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän joukot etenevät Bahmutin ympäristössä

Venäjän joukot ovat viime päivinä onnistuneet etenemään kahdella rintamalohkolla Ukrainassa, kertoo Britannian puolustusministeriö tilannekatsauksessaan.

Bahmutin kaupungin pohjoispuolella Donbassissa maan itäosassa Wagner-palkkasotilasyhtiön taistelijat ovat edenneet 2–3 kilometriä länteen ja ottaneet haltuunsa kaupunkiin kulkevan pääväylän lähellä olevia alueita. Venäjän joukot hallitsevat nyt puolustusministeriön mukaan enenevässä määrin Bahmutin pohjoispuolta.

Etelässä venäläiset ovat edenneet Vuhledarin kaupungin länsilaidalle. Eteneminen on kuitenkin aiheuttanut raskaita tappioita, koska hyökkäävät joukot ovat olleet kokemattomia. Puolustusministeriön mukaan venäläisjoukot ovat todennäköisesti ainakin kertaalleen paenneet taistelusta ja jättäneet jälkeensä liki 30 panssariajoneuvoa, jotka ovat valtaosin käyttökunnossa.

Vuhledar sijaitsee noin 150 kilometriä etelään Bahmutista.

Ukraina kertoi iskeneensä venäläisten miehittämään kaupunkiin, yli sata venäläissotilasta kuoli

Toista sataa Venäjän sotilasta on kuollut Ukrainan tekemissä iskuissa Venäjän miehittämään Berdjanskn kaupunkiin Zaporizhzhjan alueella, kertoo muun muassa Kiev Independent.

Berdjanskissa tuhottiin myös ammusvarikko ja polttoainevarasto sekä tutka-asema, kertoivat kaupungin ukrainalaisviranomaiset. Iskut tehtiin keskiviikkona. Kiev Independent ei kertonut tarkemmin, millä tavalla kaupunkiin iskettiin.

Ukraina viranomaiset kertoivat jo torstaina tehneensä yli 20 erilaista tykistö- tai ohjusiskua, joiden kohteena olivat Venäjän joukot. Iskuilla tuhottiin muun muassa ammus- ja polttoainevarikkoja.

Ukrainan esittämiä väitteitä ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.