Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirjo Ala-Kapee, 78, laittoi ilmoituksen netin deittipalveluun – uusi kumppani tuli elämään "ihan puskista"

Pirjo Ala-Kapeen uusi kumppani Tuomo Sintonen tietää, että vantaalaisnainen juo kahvinsa kylmänä.

Tämä on vanhojen ystävyyttä, Pirjo Ala-Kapee, 78, toteaa uudesta parisuhteestaan.

Ala-Kapee toivoo, ettei hänen ja Tuomo Sintosen, 78, tuoretta suhdetta kuvailtaisi imelästi, vaan kerrottaisiin ystävän etsinnässä onnistuneen kaksikon tarina. Tositarina voisi tuoda toivoa muille ystävää kaipaaville.

Rekolalainen Ala-Kapee jäi leskeksi 90-luvulla ja erosi toisesta avioliitostaan viime vuonna. Kouvolassa asuva Sintonen jäi leskeksi 53 avioliittovuoden jälkeen 2021.

Ala-Kapeen ja Sintosen tarina sai alkunsa netin Valo-deittipalvelussa.

– Ystävyys Tuomoon tuli ihan puskista. Etsinnässä oli ihminen, jonka kanssa käydä kulttuuritapahtumissa ja matkustella. Kävin koronan jälkeen muutaman kerran yksin oopperassa, mutta se ei ollut mukavaa, Ala-Kapee kertoo.

Sintonen koki vaimonsa kuoleman jälkeen suurta yksinäisyyttä.

– Toivoin löytäväni netistä ihmisen, jonka kanssa voisin keskustella elämästä.

Pari aloitti kirjoittelun netissä viime vuoden elokuussa. Ensimmäistä kertaa kohdattiin kasvokkain syksyllä Heinolassa, kun molemmat olivat sopivasti matkalla mökeilleen. Varsinaiset treffit sovittiin lokakuiseksi Pirjon päiväksi.

– Menimme oopperaan katsomaan balettia. Siitä lähtien olemme asuneet vuoroin Vantaalla ja vuoroin Kouvolassa.

Ala-Kapee ja Sintonen ovat kovia hassuttelemaan. Arjessa riittää huumoria, ja suhteen kuvailu saa siitä osansa.

Toveruus, harmonia ja yhdessäolo.

– Olemme toistemme matkakavereita, ja kutsumme itseämme leikkimielisesti jäännöspariksi. Elämä on jättänyt meidät vielä tänne.

Iän lisäksi paria yhdistää se, että molemmat ovat evakkoperheiden lapsia.

– Myös elämänkokemuksissamme on paljon samaa, vaikka Pirjo on tehnyt elämäntyönsä Suomessa hallinnossa ja minä rakennusprojekteissa ulkomailla, Sintonen kertoo.

Ala-Kapee on ollut Vantaan kaupunginjohtaja ja Itä-Suomen läänin maaherra. Hän on vaikuttanut pitkään kuntapolitiikassa ja ollut myös kansanedustaja ja opetusministeri.

Uusi kumppani on tuonut arkeen iloisia yllätyksiä.

– Tuomo on valtavan hyvä ruoanlaittaja, ja myös hänen huumorintajunsa on yllättänyt minut. Tuomo on aina positiivinen ja osaa hassutella. Saan olla hänen seurassaan oma itseni.

Sintonen hymyilee leikkisästi eikä malta olla mainitsematta asiasta, joka häntä Ala-Kapeessa hämmästyttää.

– Pirjo juo kylmää kahvia.

Kahvitapojen lisäksi Sintonen hämmästelee uuden kumppaninsa poikkeuksellista keskittymiskykyä.

– Kun Pirjo kirjoittaa jotain, hän ei kuule eikä näe mitään. Hänelle on silloin turha puhua.

Aiemmin Ala-Kapeen ja Sintosen nuoruudessa suhteet saivat alkunsa tansseissa, kouluissa, harrastuksissa. Nyt parilla on tuoretta kokemusta nettideittailusta.

– Netti on moninkertaistanut mahdollisuudet, mutta pinnallisuus on lisääntynyt. Ulkonäkö saattaa ratkaista liiaksi. Sen varaan hyvää parisuhdetta ei voi yksin rakentaa, Ala-Kapee sanoo.

– Näyttää siltä, että deittailussa on vähemmän sitoutumista kuin ennen. Parinvaihto vaikuttaa helpolta, Sintonen pohtii.

Kaksikko odottaa tulevaa kesää innolla. Suunnitelmissa on remonttihommia ja puutarhatöitä. Ala-Kapee toivoo, että edessä olisi paljon yhteistä elämää, terveyttä ja iloa.

– Olemme molemmat kokeneet raskaita aikoja. Nyt voimme nauttia elämästä.

Sintonen jatkaa:

– Toveruus, harmonia ja yhdessäolo. Siinä on kaikki.

Pari tietää rakkauden olevan myös tahtotila.

– Päätimme olla toistemme tuki ja turva yksinäisyyttä vastaan. Se on tietysti yhtä huima tarina kuin nuorena, Ala-Kapee toteaa.