Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridan osavaltio hyväksyi ehdotuksen lähettää siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita muualle Yhdysvaltoihin

Floridan osavaltio on hyväksynyt ehdotuksen, jonka mukaan osavaltion republikaanikuvernööri Ron DeSantisilla on valtuutus lähettää siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita muihin osavaltioihin Yhdysvalloissa.

Valtuutus mahdollistaa ihmisten lähettämisen myös Floridasta katsottuna kaukaisiin osavaltioihin.

Uusi säännös laajentaa viime vuonna hyväksyttyä lakia, joka salli DeSantisin lähettää siirtolaisia demokraattijohtoisiin osavaltioihin, joissa on ollut käytössä sallivampi maahanmuuttopolitiikka.

DeSantis ja republikaanijohtoisten Arizonan ja Texasin osavaltioiden kuvernöörit ovat sanoneet, että ihmisten siirtäminen toisiin osavaltioihin on protesti presidentti Joe Bidenin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Valkoinen talo syyttänyt DeSantista siirtolaisten käyttämisestä pelinappuloina

Viime syyskuussa DeSantisin hallinto järjesti ja maksoi 48 siirtolaisen lennon Texasista Massachusettsin osavaltiossa sijaitsevalle saarelle, joka on tunnettu varakkaiden lomapaikkana.

Valkoinen talo on sittemmin syyttänyt DeSantista siirtolaisten käyttämisestä poliittisina pelinappuloina. DeSantisin odotetaan pyrkivän republikaanien presidenttiehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Floridan osavaltioon on viime aikoina saapunut aiempaa enemmän siirtolaisia Kuubasta ja Haitista. Siirtolaiset tekevät usein vaarallisen merimatkan usein puutteellisilla aluksilla. Floridan osavaltion väestöstä neljännes on lähtöisin Latinalaisesta Amerikasta.